Internetliefdes

Internetliefdes is een goed leesbaar boek. Een boek dat over eenzaamheid, liefde, wanhoop, onbegrip, hoop en vertrouwen gaat.

Maaike is een zorgzame moeder die altijd voor haar man en dochter klaar staat. Ze zijn een gelukkig gezin, maar door vele gebeurtenissen in Maaike haar leven gaat zij zich eenzaam voelen. Door haar eenzaamheid gaat ze opzoek naar een praatje wat via internet gebeurd. Het is een wereld waar ze zich nog nooit mee bezig heeft gehouden. Maar als ze een man leert kennen via haar vriendensite en na een tijdje te hebben gechat met hem denkt Maaike dat zij gevoelens krijgt voor deze man. Haar leven krijgt opeens een totaal andere wending. De man waar van ze gedacht had verliefd op te zijn, blijkt een ware oplichter te zijn. Maaike krijgt vele contacten via internet maar de meeste mannen zijn grote bedriegers, waardoor zij door de vele manieren van schrijven de bedriegers leert kennen. Waar Maaike nooit aan gedacht heeft wordt waarheid. Voordat ze het zelf beseft verzeilt ze in een echtscheiding. En raakt zij alles kwijt wat haar lief en dierbaar was.

Liefde via internet kan heel mooi zijn, maar kan er ook voor zorgen dat je wereld uit één spat.

Monique van der Linden is geboren in Heerjansdam. Ze heeft al meerdere boeken geschreven. Door dit verhaal nodigt ze de lezer uit om via de wereld van internet te laten zien wat voor gevaren er allemaal schuil gaan achter dit fenomeen. Het begint vaak allemaal zo onschuldig. Of je nu jong bent of oud, door de eenzaamheid of verveling zit men vaak uren achter de computer. In deze huidige tijd is het makkelijk om een praatje te maken wereldwijd. Maar zijn die berichtjes of telefoongesprekken allemaal wel zo onschuldig als dat we denken? Zijn we allemaal wel eens niet gevoelig voor lieve woorden? Ieder mens kan zomaar spontaan in zo’n situatie terecht kan komen. In haar ogen moet er meer begrip komen van de buitenwereld zodat de gedupeerde niet veroordeeld wordt. Als de gedupeerde gewoon zijn/haar verhaal kan doen, kan hij/zij weer verder met hun leven. Er is te veel schaamte om dit niet te vertellen en vaak blijven deze mensen met trauma’s zitten met alle gevolgen van dien. En daarom heeft ze dit boek geschreven. Internet is nu eenmaal van deze tijd. En in haar ogen zijn er te veel mensen die niet durven te vertellen wat er mis is gegaan die momenten dat men dacht heerlijk met iemand te chatten.

Bekijk de cover van dit boek.